Multifuntioneel Centrum Monnickendam

slide
slide

Opdrachtgever: Gemeente Waterland

Locatie: Monnickendam

Thema's


Deel deze pagina:


Adviseren en ondersteunen van de gemeente Waterland bij het onderzoek en uitwerking van een binnenstedelijke herontwikkeling in Monnickendam.

Aan de gemeente Waterland is door marktpartijen een plan gepresenteerd tot het onderbrengen van de sporthal, de openbare bibliotheek en het sociaal-cultureel centrum van Monnickendam in een nieuw te bouwen multifunctioneel activiteitencentrum. De vrijvallende locaties zouden hiermee voor herontwikkeling (woningbouw) beschikbaar komen.

Alvorens een besluit te nemen over dit plan heeft de gemeente Waterland aan Regent Advies de opdracht gegeven haar te adviseren door in samenwerking met de ambtelijke organisatie eventuele alternatieven te onderzoeken (scenariostudie) en uit te werken.

Het onderzoek kenmerkt zich door de verscheidenheid van de belanghebbenden. Naast de organisaties zelf zijn tevens de sportverenigingen, het lokale onderwijs, de kinderopvang, het verenigingsleven en de naast gelegen winkeliers betrokken. De thema's zijn (sociale) veiligheid, leefbaarheid, functionaliteit, logistiek, beheer en financiƫle haalbaarheid.


Gerelateerde projecten: